Når Anne går til foredrag

Anne Gyrite kan godt lide at høre om ‘life, the universe and everything’ – især som forklaret af Holger Bech Nielsen. Og når Anne går til foredrag, så er tegneblokken med:

I onsdags (10.4.24) var jeg til foredrag i Planetariet med Professor emeritus i teoretisk højenergifysik (ved Niels Bohr instituttet) Holger Bech Nielsen og Chefredaktør (Ill.Videnskab) Jonas Kuld Rathje om deres nye bog “Teorien om ingenting” – en efterfølger til deres første bog “Teorien om alting”.

… Holger antydede da også, at han lige skulle overtales til titlen “ingenting” da bogen og foredraget netop handler om alt det, der formentlig er i det såkaldte “tomme” rum, udover de kendte atomer, som er et sted under 5% af det stof, man mener findes i Universet. Resten er teorien om det mørke stof samt mørk energi.
Rasende spændende – nød hvert sekund og kan jo heldigvis lytte mens jeg tegner… for tegnes skulle der!
Holger i fri “dressur” med spændende forklaringsmodeller, grafer og tegninger…ikke mindst “den lyserøde elefant” som vel kan have hvilken som helst farve, form osv. (Uendelige muligheder…)
Undertegnede i sit es, med blyanten i hånden og med en stor dansk personlighed indenfor højenergifysikken som levende motiv.
Hermed resultatet i streg…trods halvmørke og en 82-årig Holger i god bevægelig og eksalteret tilstand!
På sidste tegning, ses Holger, der tålmodigt og kreativt signerede publikums bøger. Alle fik en tegning… kunne være “bølger”, Higgs-partikel, en bad om Saturn, og ellers symbolet “den lyserøde elefant” der fik flere farver.
(NB! For dem der ikke kender mig så godt, kan jeg lige nævne at tid/rum, Universet – fysik og lignende har haft min interesse siden jeg var barn, og er iøvrigt uddannet fysiklærer!