Levende litteraturmøder børn/unge

Med forfatter Freya Anduin

Jeg vil gerne bidrage til, at børn og unge oplever litteraturens glæder som jeg selv gjorde det som barn og ung. Bøger har fyldt meget i mit liv – også mange år før, jeg begyndte at skrive dem selv. Hvad kan bøger gøre godt for? Hvorfor bøger og ikke YouTube eller TikTok?

Jeg vil gerne etablere en dialog omkring, hvorfor bøger? Hvorfor lige de bøger? Hvorfor skrive bøger? Hvorfor sådan – det indhold, det sprog, den rytme…? Hvad sker der, hvis man ændrer på noget? På personers køn, alder, tid, sted…? Hvad sker der, hvis man ændrer i sproget? Har jeg ‘bagtanker’ med at skrive, som jeg gør? Mens vi snakker, prøver vi tingene af, så vi kan opleve forskellene direkte.

Homo Narrans

Vi lever i narrativer, er narrativer, omgås mennesker som eksisterer i kraft af narrativer, og som vi reelt kun kender som narrativer, uanset hvor tæt de er på os. Det, vi fortæller om os selv og hinanden, påvirker, hvordan vi er sammen, vores opfattelse af verden, vores tilhørsforhold, vores værdier.

Hvordan påvirker det vores virkelighed? Er der overhovedet en virkelighed uden narrativer? Findes vi uden narrativer? Kan vi ændre verden ved at ændre fortællingerne? Kan vi ændre historien ved at ændre historierne? Vi er vant til at gøre det bagud – kan vi gøre det fremad?

 

Du kan kontakte Freya på tlf. 42 33 93 00 og aftale et uforpligtende møde.

Søg tilskud