Homo Narrans

Foto: Poul Erik Nikander Frandsen

Vi er i virkeligheden homo narrans – det historiefortællende menneske. Vi eksisterer i kraft af fortællinger om os selv, vi lærer empati og at forstå andre mennesker gennem fortællinger, og vi forbinder os selv og verden via fortællinger, som altid har eksisteret som svar på vores behov for at få mening i virkeligheden.

Vi lever i narrativer, er narrativer, omgås mennesker som eksisterer i kraft af narrativer, og som vi reelt kun kender som narrativer, uanset hvor tæt de er på os.Det, vi fortæller om os selv og hinanden, påvirker, hvordan vi er sammen, vores opfattelse af verden, vores tilhørsforhold, vores værdier.

Hvordan påvirker det vores virkelighed? Er der overhovedet en virkelighed uden narrativer? Findes vi uden narrativer? Kan vi ændre verden ved at ændre fortællingerne? Kan vi ændre historien ved at ændre historierne? Vi er vant til at gøre det bagud – kan vi gøre det fremad?

Hvilke narrativer består vi selv af? Hvor kommer de fra? Kan vi ændre på dem? Kan vi ændre os selv ved ændre fortællingerne? Kan vi ændre den måde, vi opfatter hinanden? Den måde vi omgås?

 

Kontakt Freya på   freya @ formidlingsfaellesskabet.dk eller tlf. 42 33 93 00 og hør nærmere.