Litteratur

Litteratur handler om ordet, uden hvilket vi ikke engang kan tænke. Vi er det, vi tænker. Vi er det, vi fortæller – også om os selv. Med en bog kan du sætte din egen hverdag på pause og låne en andens. Med en bog kan du sidde helt for dig selv og aldrig være alene. Med en bog kan man prøve andre verdener, andre muligheder, andre valg af. Med en bog kan du gå i andres fodspor.

Hvis man skal reflektere, skal der være et råderum til det, og det kommer fra bøger. Refleksion er livsnødvendig, hvis man skal øve sig på livet. Der skal have været pauser og tanker og måske’er og hvis nu’er og alt muligt, som ikke bare er en spejling af ens købsprofil på nettet.

I bøger kan man finde de paralleluniverser, man har brug for som barn og ung og såmænd også voksen for at udvide sin horisont. I bøgerne kan man møde mennesker, man ellers aldrig ville have mødt, og udforske hvordan deres verden fungerer, hvordan de opfører sig, forstå deres bevæggrunde og lære af afkode dem, til når man møder dem i dagligdagen. Med bøger kan man udforske følelser, afprøve handlinger og tankesæt uden fare for sig selv; udleve sine fantasier uden risiko – elske, hade, misunde, favne… og forlade dem igen.

I bøgerne kan man møde mennesker og læse deres ord, som de blev skrevet og talt i fortiden helt tilbage til verdens første forfatter, vi kender til, prinsesse Enheduana, som skrev sange i byen Ur for 4000 år siden.

Læs mere

Vi arbejder med formidling i en refleksiv dialog med fokus på en aktiv, medskabende, fri tilegnelse af viden på egne præmisser. Hvor ny viden indskrives i den gamle, så tingene hænger sammen, og man kan huske det nye.

 

Kontakt Freya på   freya @ formidlingsfaellesskabet.dk eller tlf. 42 33 93 00 og hør nærmere.