At bo på landet

Der er mange, der drømmer om at flytte på landet, og måske flere ting at tænke over hvis man forlader sin fjerdesal i byen.

Jeg fortæller om 20+ års erfaringer med ‘et lille hus på landet’ – glæder, udfordringer, erfaringer – med nye vinduer, varmepumpe, træbeskæring … ting, der kommer efterhånden, og som man måske ikke lige havde forudset fra en fjerdesal.

Da jeg kom fra en lejlighed til et lille hus, var jeg forberedt på mange ting – men ikke det hele. Jeg vidste godt, der blev mørkt om natten – jeg er født på landet – men var uforberedt på, hvordan man håndterer et oliefyr, bekæmper muldvarpe osv. Da jeg flyttede, var der ikke så mange gør-det-selv videoer på youtube – nu er der mange og gode, så praktiske vejledninger i hvordan man skifter et blandingsbatteri (en vandhane) er ikke med. Jeg bruger tiden på, hvad der går forud af overvejelser, og hvad der måtte komme bagefter, man ikke var forberedt på.

Og så er der naturligvis alle husets gæster, som ikke alle er inviterede, og nogle skal håndfanges og forsigtigt sættes ud igen. Man vænner sig.

Foto: Freya Anduin

 

Kontakt Freya på   freya @ formidlingsfaellesskabet.dk eller tlf. 42 33 93 00 og hør nærmere.