Hvem gav Olga gift?

Tak for besøget i fangekælderen, vi håber, I har haft sjov med at finde ud af, hvem der har forgiftet Olga. Her er forklaringen:

Festen blev holdt hos Niels og Karen. Niels er søn af Olga og gift med Karen, så han var med til at købe ind og vælge krymmel. Han valgte noget, han kunne kopiere selv før fødselsdagen.

I køkkenet, hvor han var alene, da han hentede lagkagen, dryssede han sin hjemmelavede ‘krymmel’ på et hjørne med et beigestribet lys og lidt mere af den ufarlige krymmel på resten, så det så ens ud.

Da Niels kom ind kunne han se på lyset, hvor giften var placeret. Han tændte lysene og holdt fadet, mens Olga pustede lysene ud, og så kunne han skære et stort stykke til tante Olga, som selvfølgelig fik først og størst. Han holdt slet ikke på hendes tallerkenen – kun på kagefadet og kagespatelen og sin egen kop og tallerken. Det var Nina, som rakte tallerkener frem til kage, så Niels rørte aldrig ved Olgas kop eller tallerken, og derfor er hans fingeraftryk heller ikke på andet service end hans eget.

Hvorfor?

Penge naturligvis.

Olga var arvetanten, og Niels har lige fået en kæmpe varmeregning.