Forskning og efterforskning

Forskning og efterforskning – Freya Anduin og Gittemie Eriksen

Her tager forfatterne Freya Anduin og Gittemie Eriksen publikum med ind i maskinrummet på en krimi i en dialog om, hvordan man skaber historier og karakterer, og hvad der ligger til grund, når man skriver i hhv. fortid og nutid. Hvad har ændret sig – og hvilke opklaringsmetoder kunne og kan man bruge, afhængigt af den periode, der beskrives? Hvilke tanker gør man sig i valg af tid og sted, og hvilke konsekvenser har det?

Hvilken betydning har de forskellige opklaringsmetoder haft i forhold til kriminalitet – har den ændret sig – har de kriminelle? Hvordan afspejler og genspejler de sociale forhold sig, og hvordan har det indflydelse på fortællingerne, når man skriver krimi, som foregår i fortiden – og nu?

Det foregår i en dialog mellem forfatterne – og med publikum, som gerne må stille spørgsmål undervejs.

Udgangspunktet er Freya Anduins serie om Lendorph & la Cour og Gittemie Eriksens serie om Pia Holm. Det er ikke en forudsætning at kende bøgerne for at få noget ud af samtalen.

Foto: Lone Rytsel

Kontakt Freya på   freya @ formidlingsfaellesskabet.dk eller tlf. 42 33 93 00  eller Gittemie Eriksen på  gitte @  formidlingsfaellesskabet.dk.