Forbrydelsestrekanten

Forbrydelser set gennem historiske sagsakter, moderne retsmedicin og oplevelsen af forbryderen i retten.

Billedkunstner Anne Gyrite Schütt tegner i retten og har gennem flere år studeret forbrydere på nært hold, når hun har skullet fange deres udseende og essens i en retssalstegning. Hvad er hendes opfattelse af forbrydere? Kan man se det på dem? Har de fællestræk?

Forfatter og historiker Freya Anduin skriver om Lendorph & la Cour – bøger som foregår i 1910 i korrekte historiske rammer og baseret på kriminalhistorier fra bl.a. Rigsarkivet. Hvad karakteriserede kriminalitet og kriminelle dengang? Hvordan beskrives forbrydelserne og forbryderne i medierne? Hvad er samfundets holdning?

Forfatter Gittemie Eriksen skriver nutidige krimier med vægt på det retsmedicinske. Så meget hun løbende tager universitetskurser i retsmedicin for at være sikker på at have den nyeste viden, ligesom hende hovedperson Pia Holm. Hvordan behandles kriminalitet og kriminelle i vores tids medier? Hvordan er samfundet opfattelse?

Vær med til en spændende og intens diskussion baseret på både research og praksis fra tre kvinder, som beskæftiger sig med forbrydelser til daglig, og som kan sætte tingene i perspektiv, så det bliver både interessant og relevant – og med en god portion humor.

 

Kontakt Freya på   freya @ formidlingsfaellesskabet.dk eller tlf. 42 33 93 00 og hør nærmere.