Det Levende – ny udstilling med Anne Gyrite Schütt

Posted on

Anne Gyrite Schütt udstiller i Sankt Nikolai Kirke, Nakskov, med fernisering kl. 15-17 på Kulturdagen 30.9. Nakskov Kunstforening er vært for et glas.

Jeg har valgt at kalde udstillingen “Det levende…” Dels fordi, at det altid har været det levende aspekt af livet, andre væsner, som har interesseret mig mest. Det bevægelige, det uudgrundelige og bevidstheden hos mennesker såvel som hos dyr!

Bevidsthedsaspektet har min særlige store interesse… og netop da jeg søger en essens omkring tilstedeværelse og nuet her, ønsker jeg som maler en direkte og enkel tilgang, i sansning og nærvær for at se om dette øjeblik kan transformeres til en gang vævet hør med oliemaling eksempelvis!

Altså vil jeg ikke blande mine uendelige kommentarer til menneskehedens aktioner, eller blande en farverig fantasi ind og forstyrre med kunstigheder, i det som er lige foran øjnene – eller med andre ord: “Jeg er på opdagelse i virkeligheden”. En undtagelse er værket: “Birth of empathy”, forklarer Anne Gyrite Schütt.

Maleriet på plakaten er en detalje af et maleri af en so, der tog en middagslur på den tørre jord – set og skitset i Stockholm (Skansen) tidligere på året.

Udstillingen kan ses 30. september til 29. oktober.

Se flere af Anne Gyrite Schütts billeder HER

Du kan også opleve Anne Gyrite tegne og fortælle i Sakskøbing 4.10. – se mere HER

og sammen med Freya Anduin 11.10. – se mere HER